Aktiviteter

Shopping i Madeira

Att shoppa på semestern är alltid ett lika trevligt tidsfördriv och särskilt om man köper med sig lokalt producerade föremål. Madeira har en hel del av den varan, men också kända klädkedjor som Mango och Zara för den sanna fashionistan.

När det kommer till shopping av Madeiras specialiteter är bland annat broderityger oerhört lätt att hitta. Ser dock till att de har den lilla hologrametiketten någonstans på tyget, vilket är ett bevis på att de är av hög kvalité och tillverkade på ön. Lädret på Madeira håller kanske inte de lägsta priserna, men om du tar dig till bakgatorna i Funchal kan du ändå fynda billiga läderskor i snygga modeller. I Madeira finns det naturligtvis också mängder av blomsterhandlar med de mest ljuvliga konstellationer. Beställer du blommor som håller sig länge brukar det inte vara något problem att ta med sig dem hem på planet, ett tips är exempelvis Papegojblomman. Det lokalproducerade Madeiravinet är också en favorit och det finns massor av vinbutiker där du både kan provsmaka och köpa billiga och bra viner.

Köpcentrum och shoppinggator


Färsk frukt på en marknad i Funchal
Rua dos Murcas är en smal, men bra shoppinggata med många fina butiker med låga priser. Här kan du bland annat hitta en hel del souvenirer. En annan populär shoppinggata i Funchal är Rua Fernao Ornelas, som också är den största. Här hittar du både kända märken och lokalproducerat.

Madeira kan också bjuda på en hel del fina shoppingcentrum där du kan strosa i timmar. Madeira Shopping kan erbjuda hela 100 olika butiker i en vacker miljö där havet är själva utsikten. Här finns massor av de kända märkena. För att ta sig hit rekommenderas en gratisbuss som går från hotellområdet i Funchal. Ett annat populärt centrum för shopping är Forum Madeira som ligger i själva turistområdet i Lido. Här finns inte bara möjligheter till god shopping, utan också en häftig arkitektur för den som är intresserad av sådant. Antalet affärer uppgår till cirka 80, restaurangerna till 20, samt en rad caféer och en ljuvlig takterrass att njuta god mat på med Atlanten som mäktig bakgrund. 2007 öppnade också Dolce Vita, som ligger mitt i Funchal. Här finns affärer representerade från hela världen. De flesta shoppingcentrum är öppna mellan 10.00 och 22.00.

Upptäck Madeira till fots


En levada (bevattningskanal)
Det absolut bästa sättet att uppleva Madeira på är till fots. De berömda Levadavandringarna tar dig genom Madeiras slående natur. En levada är det samma som en bevattningskanal, vilket det finns sammanlagt 2000 km av på ön. Ett exempel är en vandring som tar dig från Vale Pariso till Bar do Moisés. Detta är en lättare vandring vid namn Levada da Serra do Faial och tar runt 1 timme. Det finns naturligtvis längre vandringar, ta kontakt med den lokala turistinformationen så berättar de mer.

Golfbanor

Madeira kan verkligen sägas vara golfspelarens paradis, tack vare den vackra naturen och det subtropiska klimatet. Madeira är därför ypperligt för en golfresa vilken tid på året du än önskar. De tre finaste golfbanorna hittar du i skärgården i Madeira: Porto Santo, Palheiros Golfclub och Santo da Serras. En fjärde ligger i Ponta do Pargo och är designad av erkände golfspelaren Nick Faldo.

Härliga stränder


Porto Santo
Madeiras fantastiska kustlinje innebär en hel de fina möjligheter till bad. Det finns helt enkelt ingenstans där det är bättre att bada, simma och dyrka solen än på Madeira! Stränderna består till största delen av småsten och naturliga små sandstränder. I tillägg finns det en hel del simbassänger och pooler att plaska runt i, ofta utrustade med livräddning och omklädningsrum. Även ön Porto Santo är känd för de gyllenbruna långa sandstränderna.