Mat och dryck

Utbudet av mat och dryck på Madeira är stort och varierande. Här finns allt från klassiska hamburgerbarer till franska, lite mer exklusiva restauranger. Det är billigare att äta i Madeira än vad det är i Sverige, så passa på att njuta. Prova också det portugisiska köket, med specialiteter som espada, vilket är svärdfisk, samt oxspetten espetada som hänger meterlånga över borden.

Befinner du dig i Funchal bör du passa på att besöka Restaurang Tokos, som är charmig restaurang i mysig miljö. Är du ute efter sjömat är Restaurang O Jango ett utmärkt alternativ, som ligger i den gamla delen av stan. Vill du besöka en typiskt lokal restuarang finns As Vides som ligger i Estreito Camara do Lobos. Här brukar det vara fullsatt så se till att göra en bordsbeställning i god tid.

Madeiravinet – en självklar dryck på ön

Om du åker till Madeira är det närmast en dödssynd att inte prova det berömda Madeiravinet, som många gånger bara kallas rätt och slätt Madeira. Detta är ett starkvin som kommer i olika grader av söthet, från torrt till sött. De torra och halvtorra Madeiravinerna dricker man som apertif, till mustiga svampsoppor eller till ost. Det lite mer söta eller halvsöt Madeiravinet passar i sin tur som dessertvin, men också i efterrätter. Madeiravinet är tillsammans med portvinet det mest kända vinet i Portugal och har haft stora framgångar både i USA och i Storbritannien.

Vintunnor
Vintunnor